Over De Polyvagale Wereld

De polyvagaaltheorie is “hot”. Dat is niet vreemd, want de theorie verklaart veel van onze manier van omgaan met stress en dreiging en de functie van ons autonome zenuwstelsel. En, ook van belang, de theorie is niet onomstreden.

Op De Polyvagale Wereld schrijf ik daarover. Uitleg over de concepten achter de polyvagaaltheorie, verdiepende artikelen waarin de relatie van polyvagaaltheorie in ons dagelijks leven beschreven wordt, boekbesprekingen, wetenschappelijke ontwikkelingen, podcasts met andere deskundigen, vraag en antwoord met abonnees.

Mijn naam is Ronald de Caluwé. Ik heb een tweedaagse training “Polyvagaaltheorie en Trauma-responsen” ontwikkeld. Samen met mijn collega Peter Paanakker ontwikkelde ik een vierdaagse Training Embodiment. Beide trainingen zijn bedoeld voor therapeuten, trainers, coaches, psychologen, counselors en andere professionals.
Ik schrijf ook de Relax More Substack en ben een van de initiatiefnemers en drijvende kracht van Terug naar het Midden.
Ik ‘zit op’ Bluesky en LinkedIn, als je wilt connecten.

Waarom abonneren op
De Polyvagale Wereld?

Door je te abonneren, krijg je een bericht bij nieuwe artikelen. Je kunt ook een betaald abonnement nemen, vanaf € 5 per maand of € 50 per jaar. Je krijgt dan volledig toegang tot alle content (artikelen, essays en de kennisbank), het hele archief én de mogelijkheid om verdiepende vragen te stellen die ik met enige regelmaat beantwoord en die mogelijk tot nieuwe artikelen kunnen leiden.

Wil je dat wel graag, maar kun je geen € 50 per jaar missen, contacteer me dan, dan regel ik toegang voor je. Kun je meer missen dan € 50 per jaar, dan kun je ook daarvoor kiezen.

Een spam- en advertentievrije leeservaring. Ook op de Substack app. Cool!

In verbinding zijn

Mensen zijn ‘hard wired’ om met elkaar verbonden te zijn.
Door je te abonneren wordt je een deel van de community van De Polyvagale Wereld, vol mensen die het belangrijk vinden om de wereld minder stressvol en meer trauma-informed te maken. Denk en praat mee in de bijdragen-/comment-sectie of ondersteun het werk van De Polyvagale Wereld met je abonnement.

Subscribe to De Polyvagale Wereld

De polyvagaaltheorie beschrijft de taal van ons autonome zenuwstelsel en hoe wij omgaan met stress en dreiging. Dit heeft implicaties voor onze manier van leven en de manier waarop we onze maatschappij inrichten. Daar gaat deze Substack over.

People

Mindfulness- en Compassietrainer, supervisor, Tai Chi en Qigong leraar en Lichaamsgericht Traumacounselor. Zen-beginner sinds eind jaren '80. In 2009 startte hij Relax More. Geboeid door hoe mind en body werken en specialist in de polyvagaaltheorie.